Serious games voor de energietransitie

verduurzaam je bedrijventerrein

Verduurzaam met elkaar een bestaand bedrijventerrein. Benut de schaarse ruimte voor energie en biodiversiteit.

Elke speler is eigenaar van een bedrijfspand plus het terrein eromheen. Samen beheren de spelers de openbare ruimte. Nu moet er worden verduurzaamd. Daken en gevels kunnen worden gebruikt voor zonnepanelen. Maar ook voor groen, om te zorgen voor verkoeling en biodiversiteit. Blijft er dan nog wel ruimte over voor mijn parkeerplaatsen? Kan ik jouw dak gebruiken als het mijne niet geschikt is? Welke functies kan ik ‘op elkaar stapelen’? De ruimte is schaars en de ambities zijn groot. 

voor bedrijven en beleidsmakers

Dit is een fictieve opgave, die goed laat zien waar je elkaar nodig hebt. Als samenwerkende bedrijven, maar ook als beleidsmakers van verschillende disciplines. We begeleiden de game aan tafel en geven een laagdrempelige introductie. In totaal duurt het programma ongeveer 1 tot 1,5 uur. Het is mogelijk om 2 tafels parallel te spelen. Zo kan je uitkomsten vergelijken: welk team deed het beter?

prijzen

Voor het spelen van deze game op locatie rekenen we €1.200 exclusief BTW per groep. Deze game is ontwikkeld in samenwerking met Ludopolis.

top

Meer weten?

machiel@energiegames.nl

06-15834173