Serious games voor de energietransitie

serious game warmte

Welke duurzame bronnen zijn er om gebouwen te verwarmen? Speel alle woningen, kantoren en kassen ‘van het gas af’ op de kaart van jouw eigen regio.

Met behulp van een slim datascript maken we een gamekaart van jouw eigen gemeente of regio. Op die kaart zie je hoeveel warmte-eenheden een woonkern per jaar nodig heeft, of een glastuinbouwgebied. Je ziet zo in één oogopslag hoe de warmtevraag van jouw gebied eruit ziet. Spelers kunnen energie besparen door bijvoorbeeld te isoleren. Ook kan je warmtebronnen maken, en die warmte naar woningen of kassen brengen. Denk aan geothermie, restwarmte uit een fabriek of verwarming met elektriciteit of biogas. Welke en hoeveel bronnen je kan spelen hangt af van wat er lokaal beschikbaar is. Soms zul je moeten samenwerken, bijvoorbeeld wanneer twee gemeenten een grote bron met elkaar delen. Van wie is die warmte dan?

van gemeenteraad tot schoolklas

We begeleiden de game aan tafel en geven een laagdrempelige introductie. Zo kan iedereen meedoen! Energiegames werkt samen met andere spelleiders, zodat we ook grote groepen kunnen bedienen. Bijvoorbeeld 3 groepen van 10 die elk dezelfde game spelen, met een eigen spelleider. Hoe lang een sessie duurt? Hier is van alles mogelijk, afhankelijk van het doel, van 30 minuten tot een dagdeel. Neem contact op om de mogelijkheden te verkennen!

prijzen

We maken de game op maat voor een gebied naar keuze. De prijs is afhankelijk van de grootte en warmtevraag van het gebied.

Na afloop van de gamesessie hou je de complete gameset, met daarin de gamekaart, spelregels en speelstukken. Zo kan je zelf altijd de game op eigen gelegenheid spelen. In de productie van de game werken we samen met Generation.Energy, met wie we dit gameformat ook hebben ontwikkeld. 

top

Meer weten?

machiel@energiegames.nl

06-15834173